Νικόλαος Κουλοχέρης

Νικόλαος Κουλοχέρης

Συνιδρυτής - Εταίρος, Μαχάς και Συνεργάτες

Ο Νικόλαος Κουλοχέρης είναι Συνιδρυτής - Εταίρος (Partner) της Δικηγορικής Εταιρείας «Μαχάς και Συνεργάτες» και επικεφαλής του τμήματος Real Estate. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στη διαχείριση σύνθετων υποθέσεων αστικού δικαίου,  σε μεγάλες συναλλαγές κτήσης, εμπορικής εκμετάλλευσης, και αξιοποίησης ακινήτων, καθώς και σε ακίνητα του δημοσίου, όπως ενδεικτικά ως Νομικός σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικό- Άγιος Κοσμάς.

Από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2023 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής στο Υπουργείο Οικονομικών και ένα από τα βασικά αντικείμενα του χαρτοφυλακείου του ήταν η ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Υπήρξε διδάσκων καθηγητής στο ALBA Graduate Business School, Εκκαθαριστής του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), Πρόεδρος της Προσωρινής Ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμού Εργατικής Εστίας, μέλος του ΔΣ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους.

Ο Νικόλαος Κουλοχέρης είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Γερμανία στο Universitaet Friedrich Alexander Erlangen Nuernberg